Over mij

Hi! Ik ben Marijke, aangenaam.

Heeft een bedrijf een goed verhaal, maar nog niet de juiste woorden?
Die geef ik graag.

Ik ben sinds 2013 tekstschrijver en contentspecialist en maak graag content waar organisaties én lezers iets aan hebben. Een goede tekst maken is namelijk één. Pakkende, interessante én converterende content maken is andere koek. 

Mensenmens Marijke  
Momenteel werk ik als communicatiemedewerker bij een communicatiebureau. Eerder werkte ik als creatieve copywriter bij hogeschool NHL Stenden en bij netwerkorganisatie Kennispoort Regio Zwolle.

Al jaren combineer ik mijn passies interviewen, long copy en human interest met elkaar. Ik maak content voor landingspagina’s, achtergrondverhalen, sociale media en ander tof campagnemateriaal.

Ik gaf gastlessen en trainingen, werkte veel samen met studenten en vind anderen helpen met tekst en taal nog altijd het aller- aller- allerleukst. 

Ik schreef onder andere voor:
– NHL Stenden Hogeschool
– Kennispoort Regio Zwolle
– Polymer Science Park
– Health Innovation Park Zwolle
– Elba media
– Loesje (van de posters)

Ik denk verder dan tekst alleen. Bekijk contentvraagstukken vanuit meerdere perspectieven en adviseer over de beste inzet van middelen. Dat deed ik de afgelopen jaren (met heel veel liefde en af en toe een woordgrapje) binnen non-profitorganisaties, het onderwijs en nu dus een communicatiebureau.

Zo af en toe geef ik ook persoonlijk tekstadvies. Want had ik al gezegd dat ik mensen en teksten graag verder breng?

Marijke is betrokken en denkt constructief mee. Zo vraagt ze eerst door wat je zou willen bereiken om daarna goede voorbeelden en suggesties te geven waar verbeterpotentieel ligt. Daarbij helpt het dat ze zoveel ervaring in het schrijven van heldere en persoonlijke teksten in verschillende branches meebrengt.

– Ojanne Chang

Je website heet Marijke maakt. Wat maak je hier dan?
Teksten over wat mij opvalt als tekstschrijver. Over de dingen die ik lees, zie, hoor en waarvan ik hoop dat jij er ook wat aan hebt. Als mede-taalliefhebber of liefhebber van mij, dat mag natuurlijk ook.

Enjoy!