Tekstschrijflife

Ik vond de gevaarlijkste schrijfapp ooit

Als tekstschrijver is ‘gewoon even opschrijven wat in je opkomt’ soms lastig. In mijn hoofd gaat het namelijk tijdens het schrijven vaak al zo: ‘dát woord kan anders, díe zin loopt niet lekker, hier staat nét niet wat ik wil zeggen en in déze alinea staat al drie keer het woord gratis’.

En dat schrijft niet lekker.

Gelukkig vond ik een app met een angstaanjagende naam die daar wat aan kan doen. Die helpt om weer ‘gewoon even een tekst te maken’. Het is The Most Dangerous Writing App van Squibler en ik vind hem fantastisch.

Dit zijn de voordelen van de gevaarlijkste schrijfapp

Als je vastzit met schrijven, is het soms goed om aan wat free writing te doen. Dat houdt in dat je voor een bepaalde tijd gewoon opschrijft wat er in je opkomt. Zonder te schrappen, veranderen of bij te sturen.

De gevaarlijkste schrijfapp kan hier goed bij helpen.

In de website zet je een timer (of een aantal woorden als je wilt) en dan begin je met typen. Als je niet snel genoeg typt, dan verdwijnt de tekst automatisch. Dat betekent dat je wel heel even na kan denken, maar absoluut niet te lang moet blijven piekeren over het juiste woord.

Je schrijft dus een beetje alsof je leven ervan afhangt. (Stukje beeldspraak, dat gebeurt gelukkig niet echt. Geen zorgen.)

Als de tijd doortikt, doe jij dat dus ook

Toegegeven, je gaat er de nieuwe Harry Mulisch waarschijnlijk niet mee worden maar zo’n schrijfoefening kan wel helpen om vooruit te komen. Het levert je bijna gegarandeerd een nieuwe idee, een mooie zin, een eerste aanzet of een nieuwe invalshoek op die je kunt gebruiken voor een tekst.

En heel eerlijk? Vaker dan je denkt zit er een alinea bij dat je zo in één keer over kunt nemen. Een gedachtegang die je stuk echt verder brengt.

Zelf ook proberen?

Google even op de The Most Dangerous Writing App als je dit zelf ook wilt proberen, dan vind je hem vrijwel direct. Stel het aantal woorden of minuten in en begin met schrijven.

Of ga voor de hardcore mode.

Als je durft.

Reacties uitgeschakeld voor Ik vond de gevaarlijkste schrijfapp ooit