Persoonlijk

5 redenen waarom ik stopte met schrijven buiten werktijd, maar nu toch weer ga beginnen

Jarenlang had ik een blog waar ik elke twee weken een tekst voor schreef. Daar vond je berichten met titels als ‘Onze wc was roze, en ik was het excuus’, ‘In Zwolle overleed een straatmuzikant’ en ‘Spraakverwarring’. Er gebeurde nogal wat in mijn leven zullen we maar zeggen.

Vervolgens werd ik fulltime tekstschrijver. Verruilde ik mijn bijbaantje voor heel veel reistijd, tikte ik dagelijks teksten voor andere mensen en wilde ik in mijn vrije tijd ook heel graag sporten. Even geen beeldscherm zien. De deur uit. Vrijwilligerswerk doen.

Dan moet je keuzes maken. Dus besloot ik mijn blog vaarwel te zeggen – te laten verwateren, niet meer op te pakken, geef het beestje een naampje- en mijn woordgrapjes op sociale media te gooien.

Waarom ik nu toch weer ga schrijven?

  1. Zodat jij weer wat te lezen hebt.
  2. Maar dan ook echt. Mocht jij in deze coronatijd namelijk iets te lezen zoeken, dan vind je het hier misschien. Het wordt tijd voor boekrecensies! Zelf lees ik vrij veel en ik laat je graag met nieuwe boeken kennismaken.
  3. Als tekstschrijver denk ik in teksten. Woordgrapjes. Doelgroepen én taal. Dat kropt toch op hè? Dan kan het er maar beter uit.
  4. Ik vind het tikken van teksten echt fantastisch (en het toveren met taal het allerleukst). Alliteratie ook. Zie twee zinnen terug.
  5. Nu ik andere werktijden heb, is er iets meer tijd en die besteed ik graag aan jullie.
  6. Bonusreden: Deze site heet Marijke maakt en belofte maakt schuld. Dat ik die naam ook eer aan doe lijkt mij dan ook het minste wat ik kan doen.

De komende tijd neem ik je graag mee in favoriete boeken, mooie gedichten, schitterende schrijvers en het leven van een tekstschrijver. Een tekstschrijver die de ene dag brochures voor makelaars schrijft, een uurtje later een boek redigeert om vervolgens stuk te gaan op woordgrapjes van collega’s.

Een tekstschrijver die als ze op vakantie gaat, haar tandenborstel altijd vergeet.

Die wou dat dat laatste een grapje was.

Lieve mensen,
enjoy!

Reacties uitgeschakeld voor 5 redenen waarom ik stopte met schrijven buiten werktijd, maar nu toch weer ga beginnen